KVKK

 

Verilerin Korunması Hakkında Bilgilendirme 

On Mücevherat Sanayi ve Dış Ticaret LTD. ŞTİ. ( STORKS) olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) 10. ve 11. maddeleri uyarınca, siz değerli müşterilerimizi aşağıdaki konularda bilgilendirmek isteriz.

1. Kişisel Verilerin Toplanması ve İşlenmesi

Müşterilerimize ait kişisel veriler elektronik veya fiziki ortamlarda, toplanmakta; 

KVKK’nın 5. maddesinde belirtilen kişisel veriler ve 6. maddesinde belirtilen özel nitelikli kişisel veriler aşağıdaki iş ve işlemler kapsamında işlenmektedir.

  • Şirketimiz tarafından kişisel veri sahiplerinin talepleri üzerine sunulan mal ve hizmetlerin üretimi veya mevcut ürünlerin kişiselleştirilmesinde,
  • İlgili kişilerin mevcut veya yeni ürünlerdeki tercihlerinin ve ihtiyaçlarının belirlenmesi için gerçekleştirilen faaliyetler ile ticari faaliyetlerin planlanması veya bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde,
  • Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerde, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için yapılan süreçlerin iyileştirilmesi, planlanması gibi iş ve işlemlerde,
  • Şirketimizin  belirlediği kısa, orta ve uzun vade stratejileri doğrultusunda yapılacak planlama faaliyetleri ve gerçekleştirme işlemleri sırasında,

Toplanan Kişisel verileriniz, güncellemeler ile ilgili bilgilendirme yapabilmek sizlerle yapılacak sözleşmelerin kurulması ve ifa edilmesi ile kanuni yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve hatırlatılması, anket ve oylamalar ile görüşünüzün alınması sizler için uygun ürün ve hizmetlerin belirlenmesi, bunların size özel hale getirilmesi ve geliştirilmesi, etkin bir müşteri hizmeti sunulması, mevzuatta ve şirket iç politikalarında olası değişikliklerin sizlere bildirilmesi, doğum günü -evlilik yıldönümü ve benzeri kutlanması, kampanya bildirimi, çekiliş gibi yarışmalara dahil edilme, sizleri elektronik posta, sms ve fax aracılığı ile sizlere dergiler, broşürler göndermek, sizleri bilgilendirmek, ziyaretçi ve müşteri profillerimizi belirlemek, istek, talep ve şikayetleri değerlendirmek ve cevaplamak amacı ile 6698 sayılı Kanun’un 5.ve 6. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde arşivlenecektir.

2. Kişisel Verilerin Aktarılması

Yukarıda “Kişisel Verilerin Toplanması ve İşlenmesi” başlığı altında açıklanan konular kapsamında, şirketimiz tarafından toplanan ve işlenen veriler yasal düzenlemelerin izin verdiği ölçüde ve ihtiyaç doğması halinde, adli makamlar ile hukuken yetkili kurum, kuruluş ve kişilerle ancak tutanaklara geçmek ve/veya ilgili adli birimlerden gelecek müzekkerelere cevap vermek gibi usul ve esaslar dahilinde paylaşılabilir.

3. Kişisel Veri Sahiplerinin Diğer Hakları

KVKK’nun 11. maddesi gereğince herkes şirketimize  yazılı olarak başvurarak kendisiyle ilgili;

  • Kişisel verisinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verisi işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verisinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verisinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verisinin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verisinin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verisinde düzeltme, silinme veya yok edilmeyle ilgili bir işlem gerçekleştirildiyse, bu işlemle ilgili olarak kişisel verisinin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verisinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verisinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

haklarına sahiptir. 

Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla,